Culinary Cinema 2022
V programu letošního MFF Praha – Febiofest nebude chybět speciální, velmi oblíbená sekce Culinary Cinema, která propojuje aktuální kinematografickou tvorbu s jedinečným kulinářským zážitkem. Exkluzivní filmově-kulinární večer 3. května 2022 naservíruje dokumentární film The Truffle Hunters o sběru a kultuře vzácných bílých lanýžů. Po projekci v kině Cinema City Slovanský dům následuje tematická večeře v Restauraci Obecní dům.
Autorem delikátního čtyřchodového menu, kterému samozřejmě dominují lanýži, je šéfkuchař Marek Fichtner. Zkušený profesionál sbíral zkušenosti v kuchyních po celém světě, v současné době je šéfkuchařem pražského gastronomického konceptu Červený jelen. Známý je také jako porotce soutěže MasterChef. Komentovanou večeří provede již tradičně moderátorka Jolana Voldánová.
Menu Marka Fichtnera
1. chod: dančí tatarák | černý Perigordský lanýž | majonéza | sušený žloutek
2. chod: soufflé z pečeného květáku | černý Perigordský lanýž | sýr Gruyére
3. chod: ravioli plněné ragú z hovězích líček Bourguignonne | pěna z foie gras | Bianchetto bílý lanýž | shitaki
4. chod: lanýže z Michel Cluizel čokolády | pistácie | malina | zlato
Vstupenka v ceně 1 890 Kč zahrnuje vstupenku do kina i na večeři s neomezenou konzumací vybraného vína.